1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Jk transmission?

Discussion in 'Wrangler JK (2007-2017)' started by Blackjeep of family, Aug 6, 2018.

  1. Aug 6, 2018 at 6:52 AM
    #1
    Blackjeep of family

    Blackjeep of family [OP] New Member

    Joined:
    Aug 6, 2018
    Member:
    #2491
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    My 2010 won't go over 10 miles an hr. When it does, the drive disengages. No reverse????
     
  2. Aug 6, 2018 at 6:58 AM
    #2
    Bob

    Bob Well-Known Member Moderator

    Joined:
    Jul 18, 2016
    Member:
    #1
    Messages:
    441
    Gender:
    Male
    Welcome! Great username. I don't have an answer to your issue (sounds like tranny)...someone smarter than myself will hopefully give their 2 cents on it.
     
    JKBob 25 and chris4x4 like this.
  3. Aug 6, 2018 at 7:21 AM
    #3
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    3,237
    Gender:
    Male
    Welcome! Is the Check Engine light on? Any codes?
     
  4. Aug 6, 2018 at 7:41 AM
    #4
    Awrench

    Awrench Well-Known Member

    Joined:
    May 12, 2018
    Member:
    #2303
    Messages:
    91
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    3 jeeps
    this is a 2010 wrangler- 3.8 eng and a 42RLE trans - can you confirm?

    As mentioned check for codes...
    If you have a trans dipstick* - Have you checked trans fluid?


    * no trans dipstick- read owners manual for ideas
     
  5. Aug 6, 2018 at 7:50 AM
    #5
    aggrex

    aggrex Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Member:
    #203
    Messages:
    1,551
    DE
    Vehicle:
    Backcountry '16
    Tuffy>AEV>TTO>JW>STech>EVOcage>MagnaFlow>SpiderTrax>RockHard>TF>SpringTail>67design>Bolt>GPCA>Curt>
    Welcome! How long has the problem been going on? Any unusual off-road trips with memorable impacts? Any prior signs of transmission issues?
     
  6. Aug 6, 2018 at 2:48 PM
    #6
    boondoc89

    boondoc89 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Member:
    #912
    Messages:
    274
    Gender:
    Male
    First Name:
    alex
    Vehicle:
    08 JKU
    3 inch zone lift. Fox 2.0 shocks. 35 inch nitto ridge grapplers. Bushwacker flat fenders. No name steel bumpers front and back for now.
    Could it be the torque converter??
     
  7. Aug 8, 2018 at 6:46 PM
    #7
    Squatchy

    Squatchy Well-Known Member

    Joined:
    Jul 11, 2018
    Member:
    #2428
    Messages:
    61
    Gender:
    Male
    First Name:
    Mark
    Vehicle:
    2017 hyper green jku
    It sounds like it might be a sensor bad but that should throw a code. If there isn’t a code it might be a pressure problem. Check the fluid and if it’s not low does it smell burnt?
     
  8. Aug 8, 2018 at 8:07 PM
    #8
    JKBob 25

    JKBob 25 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Member:
    #1197
    Messages:
    2,673
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Jersey Shore, NJ
    Vehicle:
    2016 JK Wrangler Sport
    2" Superlift kit. 315/ 70/17.
    Welcome to forum @Blackjeep of family . Yeah....love your avatar name. Awesome advice given up top. But yeah...I'd start with a fluid check, and work from there.
     
    Squatchy likes this.

Products Discussed in

To Top