1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

04 wrangler squeal/chatter issue

Discussion in 'Wrangler TJ (1996-2006)' started by lingfisher124, Jan 25, 2017.

  1. Jan 25, 2017 at 4:01 PM
    #1
    lingfisher124

    lingfisher124 [OP] New Member

    Joined:
    Jan 25, 2017
    Member:
    #870
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    First Name:
    Ryan
    Vehicle:
    2004 wrangler sport
    Hello everyone. New here.got an issue that I need help with. While accelerating in 1 and 2 gear I hear a squeal/chatter. It isn't while letting out on the clutch. It just started a week or so after a clutch kit replacement. Sound to be coming from around the transfer case. Any ideas on what it could be.
     
  2. Jan 25, 2017 at 4:33 PM
    #2
    C2T

    C2T Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Member:
    #42
    Messages:
    759
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Helena, Montana
    Vehicle:
    Jeep
    2.5" AEV Dual Sport lift, 35" Treadwright Guard Dogs, Black Rock Wheels, AEV Front & Rear Bumpers with Tire Carrier, Fuel Caddy 10 gal. Aux. fuel tank, Warn 9.5ti, 125' synthetic winch line, front axle skid, 20" LED light bar , Bilstein Shocks, steel steering skidplate,
    Nothing comes to mind yet...but welcome to the forum!!
     
  3. Jan 26, 2017 at 6:22 AM
    #3
    OFFGRID

    OFFGRID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2016
    Member:
    #317
    Messages:
    1,817
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter
    Houston
    Vehicle:
    1979 Jeep CJ7, 258, TH350, NP208
    Howell fuel injection, header, HEI distributor, TH350, NP208, SOA lift with YJ springs in the front & GW springs in the Rear. AMC20 with G2 1 piece chromos trussed, Dana 30 with G2 chromos and 760x ujoints and MM Stainless Hubs, Geared 4.56. Tom Woods shafts, Metal cloaks, Caged, 37" Toyo MTs.
    Could possibly be a bearing gone bad, like the input shaft bearing on the transmission, or output shaft bearing on the T-case. I would guess the Tranny input shaft as that bearing gets a lot of pressure on it when stabbing the tranny and if it was already well worn it would be easy to damage it making it squeal with use. I had the same thing happen in my CJ.
     
To Top