1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

CEL...engine running too cold?

Discussion in 'Wrangler JK (2007-2017)' started by Southernbelle1963, Nov 13, 2016.

  1. Nov 13, 2016 at 7:25 PM
    #1
    Southernbelle1963

    Southernbelle1963 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Member:
    #490
    Messages:
    3
    Gender:
    Female
    Deville, Louisiana
    Vehicle:
    2012 Jeep Wrangler Unlimited
    I bought a 2012 Wrangler Unlimited ... it has a check engine light on. The guy at Auto Zone said my engine was running too cold. Really? I don't know what to do with this. I was told I could still drive it with no problems. My jeep seems to be running fine. I looked on youtube to reset the light but, had no luck.
     
    Last edited: Nov 13, 2016
  2. Nov 13, 2016 at 7:34 PM
    #2
    JimBeam

    JimBeam Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Member:
    #453
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    1993 XJ
    Did they tell you the code for the light?
     
  3. Nov 13, 2016 at 7:39 PM
    #3
    JimBeam

    JimBeam Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Member:
    #453
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    1993 XJ
    Bob likes this.
  4. Nov 13, 2016 at 7:59 PM
    #4
    Southernbelle1963

    Southernbelle1963 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Member:
    #490
    Messages:
    3
    Gender:
    Female
    Deville, Louisiana
    Vehicle:
    2012 Jeep Wrangler Unlimited
    Sorry, trying to figure out this website... anyway, they said my engine was running too cold. I don't remember the exact code..sorry. I tired to reset it via youtube video and had no luck. Thanks for replying so soon.
     
  5. Nov 14, 2016 at 5:39 AM
    #5
    JimBeam

    JimBeam Active Member

    Joined:
    Nov 4, 2016
    Member:
    #453
    Messages:
    28
    Gender:
    Male
    First Name:
    JB
    Vehicle:
    1993 XJ
    No worries, the software for this forum is relatively new, so you're not the only one learning it

    When you have a chance, get the code read again and report back with which code it is. That will help better diagnose the issue and figure out the proper fix without throwing money at potential problems
     
  6. Nov 14, 2016 at 8:39 PM
    #6
    C2T

    C2T Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Member:
    #42
    Messages:
    759
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Helena, Montana
    Vehicle:
    Jeep
    2.5" AEV Dual Sport lift, 35" Treadwright Guard Dogs, Black Rock Wheels, AEV Front & Rear Bumpers with Tire Carrier, Fuel Caddy 10 gal. Aux. fuel tank, Warn 9.5ti, 125' synthetic winch line, front axle skid, 20" LED light bar , Bilstein Shocks, steel steering skidplate,
    When all else fails you can reset the error lights by disconnecting your battery for about 30 minutes or so.
    Consider replacing your coolant temp sensor. It may simply be malfunctioning.
     
  7. Nov 15, 2016 at 6:52 PM
    #7
    Southernbelle1963

    Southernbelle1963 [OP] New Member

    Joined:
    Nov 13, 2016
    Member:
    #490
    Messages:
    3
    Gender:
    Female
    Deville, Louisiana
    Vehicle:
    2012 Jeep Wrangler Unlimited
    P0128 was the code. Auto Zone said my antifreeze looked low. So, I bought some Mopar ( per my owners manual ) and put it in today. I hope I did the right thing. Thanks for your suggestions. If the light comes on again I'll look into the sensor.
    They reset the light today. So, I'll cross my fingers and hope it stays off.
     
    chris4x4 likes this.
  8. Dec 10, 2016 at 3:52 PM
    #8
    contra616

    contra616 New Member

    Joined:
    Dec 10, 2016
    Member:
    #633
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    First Name:
    Joshua
    Vehicle:
    White 2012 JKU
    Southernbelle, I had this same issue with my 2012 JKU, and a lot of the time it could be low coolant. I also changed my thermostat, just to be on the safe side.
     
    chris4x4 likes this.

Products Discussed in

To Top