1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Heater blower

Discussion in 'Cherokee' started by Kkoelliker, Jan 17, 2017.

  1. Jan 17, 2017 at 1:42 PM
    #1
    Kkoelliker

    Kkoelliker [OP] New Member

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Member:
    #823
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2008 jeep grand cherokee
    so my fan would only seem to work at the high speed. I replaced the heater blower resistor and now it will only kick on after driving for 5-10 minutes. Any ideas what is going on?
     
  2. Jan 17, 2017 at 4:44 PM
    #2
    C2T

    C2T Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Member:
    #42
    Messages:
    759
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Helena, Montana
    Vehicle:
    Jeep
    2.5" AEV Dual Sport lift, 35" Treadwright Guard Dogs, Black Rock Wheels, AEV Front & Rear Bumpers with Tire Carrier, Fuel Caddy 10 gal. Aux. fuel tank, Warn 9.5ti, 125' synthetic winch line, front axle skid, 20" LED light bar , Bilstein Shocks, steel steering skidplate,
    Do you have the manual controls or the automatic temperature controls?? If you have the automatic temp controls and the fan control (the control on the left side) is set to AUTO, it will not come on until the system heats up. It is simply kind enough not to blow cold air on you. Could this be part of the issue? Sure sounds right.
     
  3. Jan 17, 2017 at 8:42 PM
    #3
    Kkoelliker

    Kkoelliker [OP] New Member

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Member:
    #823
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2008 jeep grand cherokee
    It's manual. Seems to be working fine right now. I replaced the resistor today.
    I'll update tomorrow morning. the symtoms according to what most have told me including those that are in the repair biz were certain that was the problem. We'll see. Thanks for the response.
     
  4. Jan 18, 2017 at 7:33 AM
    #4
    Kkoelliker

    Kkoelliker [OP] New Member

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Member:
    #823
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2008 jeep grand cherokee
    started it up fan worked fine. 1/2 later to start up again, nothing
     
  5. Jan 18, 2017 at 6:06 PM
    #5
    C2T

    C2T Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2016
    Member:
    #42
    Messages:
    759
    Gender:
    Male
    First Name:
    Richard
    Helena, Montana
    Vehicle:
    Jeep
    2.5" AEV Dual Sport lift, 35" Treadwright Guard Dogs, Black Rock Wheels, AEV Front & Rear Bumpers with Tire Carrier, Fuel Caddy 10 gal. Aux. fuel tank, Warn 9.5ti, 125' synthetic winch line, front axle skid, 20" LED light bar , Bilstein Shocks, steel steering skidplate,
    I assume you have done the wiggle test in the wires around the motor right? Other than that...I got nothing. :)
     

Products Discussed in

To Top