1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

it sound like a miss

Discussion in 'Other Jeep Vehicles' started by jkann1, Jul 20, 2017.

  1. Jul 20, 2017 at 8:15 AM
    #1
    jkann1

    jkann1 [OP] New Member

    Joined:
    Jul 20, 2017
    Member:
    #1697
    Messages:
    1
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    Commander
    Hi all, New guy here I have a Jeep Commander it runs great but it has a miss I thing ...you hit the gas and it take off but it has a jerking or like a miss fire has I accelerate .. its a 5.7 Hemi in it.I told the wife I will check the plug wires etc and fix it... I took the motor cover off wow wheres the spark plugs I'm lost does any body have any ideas...Thanks for your time
     
  2. Jul 20, 2017 at 8:51 AM
    #2
    teamdirtbash

    teamdirtbash Member

    Joined:
    May 2, 2017
    Member:
    #1420
    Messages:
    20
    Gender:
    Male
    First Name:
    Dirtbashjku
    Vehicle:
    2014 Wrangler 4 door
    Stinger , smitty built winch , cold air , 93 tune , 30 inch Cooper tires stock height . Will update when I do more
    My idea is to buy "anti jerk" product I purchased one for my 5.2 ZJ who has this same problem . Lucas makes great products but I'm sure u can find some thick additive that's cheaper meant to fix "transmission jerk" I hope this helped but again I'm just going off of what I read.
     
  3. Jul 20, 2017 at 9:45 AM
    #3
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    4,059
    Gender:
    Male
    Welcome to the site!
     
  4. Jul 21, 2017 at 6:40 AM
    #4
    SmittyJeeper

    SmittyJeeper Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2017
    Member:
    #1601
    Messages:
    68
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    06 wrangler 4.0 6speed
    5" lift, 4.11 gears, tru-trac limited-slips, winch, bumbers... you know the rest.
    The 5.7 hemi engine has 16 spark plugs and they are under the coils. This engine is a coil on top of the spark plus design in other words. ONLY! Use OEM copper plugs with this engine. If you change them yourself or go to a shop OEM copper plugs should be the only plug installed or the engine will have problems. Remember it 2 plugs per cylinder and they are good for about 30k per set. This is a temperamental engine. Always check for codes a common problem with these is the oil pressure sensor, believe it or not it will cause the same problem or even a no start as it shares a power with the CKP sensor.
     
  5. Jul 21, 2017 at 7:19 PM
    #5
    JKBob 25

    JKBob 25 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Member:
    #1197
    Messages:
    3,746
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Jersey Shore, NJ
    Vehicle:
    2016 JK Wrangler Sport
    2" Superlift kit. 315/ 70/17.
    Not very familiar with hemi's. Thanks Smitty Jeeper. You learned me some thing. :).
    Curious what the issue is. Keep us posted jkann1.

    Welcome to the site.
     
To Top