1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Just Baffled

Discussion in 'Grand Cherokee' started by HoboMoto, Nov 25, 2019.

  1. Nov 25, 2019 at 3:54 PM
    #1
    HoboMoto

    HoboMoto [OP] New Member

    Joined:
    Nov 25, 2019
    Member:
    #4129
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2005 Grand Cherokee Limited
    None
    I have a 2005 Grand Cherokee Limited, with the 5.7L Hemi. I am hearing a loud chirping noise from the front end of the vehicle on acceleration. Sounds like a very loud brake wear sensor. I have replaced both upper control arms, outer tie rod ends, front pads and rotors. Need some input as to what could be causing my noise. TIA.
     
  2. Nov 25, 2019 at 5:16 PM
    #2
    LYFZGOOD

    LYFZGOOD members

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Member:
    #1701
    Messages:
    205
    Gender:
    Male
    Wv
    Vehicle:
    1998 Jeep Wrangler Sahara
    2.5” lift 32x11.50x15,cold air intake, Smittybuilt stainless steel Bumpers, rough county pocket flares,Rugged ridge seat covers and floor mats. Conversion LED headlights 20’ LED Light bar hardtop,soft top,bikini top.
    Dust cover on the back of the router Rubbing??
     
    aggrex likes this.
  3. Nov 25, 2019 at 5:53 PM
    #3
    HoboMoto

    HoboMoto [OP] New Member

    Joined:
    Nov 25, 2019
    Member:
    #4129
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2005 Grand Cherokee Limited
    None
    Rusted off already. I'm starting to think it may be the U-joints on the front drive shaft.
     
  4. Nov 25, 2019 at 6:21 PM
    #4
    aggrex

    aggrex Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Member:
    #203
    Messages:
    3,306
    DE
    Vehicle:
    Backcountry '16
    Tuffy>AEV>TTO>JW>STech>EVOcage>MagnaFlow>SpiderTrax>RockHard>TF>SpringTail>67design>Bolt>GPCA>Curt>
    Welcome @HoboMoto ....so only when accelerating or can it happen in park while revving the motor?
     
  5. Nov 25, 2019 at 7:04 PM
    #5
    HoboMoto

    HoboMoto [OP] New Member

    Joined:
    Nov 25, 2019
    Member:
    #4129
    Messages:
    3
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    2005 Grand Cherokee Limited
    None
    Yeah, mainly on acceleration, intermittently while at a steady speed, and while out trying to pinpoint exactly where in the front the noise is coming from, now it's tripping the "Service 4WD System," and "Service Electronic Brake System" warning messages on the info panel.
     
  6. Nov 25, 2019 at 7:35 PM
    #6
    LYFZGOOD

    LYFZGOOD members

    Joined:
    Jul 22, 2017
    Member:
    #1701
    Messages:
    205
    Gender:
    Male
    Wv
    Vehicle:
    1998 Jeep Wrangler Sahara
    2.5” lift 32x11.50x15,cold air intake, Smittybuilt stainless steel Bumpers, rough county pocket flares,Rugged ridge seat covers and floor mats. Conversion LED headlights 20’ LED Light bar hardtop,soft top,bikini top.
    Well dammit it’s all ready rusty maybe that’s the problem ;)
     
  7. Nov 25, 2019 at 7:36 PM
    #7
    aggrex

    aggrex Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Member:
    #203
    Messages:
    3,306
    DE
    Vehicle:
    Backcountry '16
    Tuffy>AEV>TTO>JW>STech>EVOcage>MagnaFlow>SpiderTrax>RockHard>TF>SpringTail>67design>Bolt>GPCA>Curt>
    Now that those warning lights are on get any codes read and post them. Auto parts stores like Advance/Autozone offer free scan
     

Products Discussed in

To Top