1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

My jeep keeps cutting off on me when the temp gets to about half point.

Discussion in 'General Jeep Discussion' started by elpinchewey, Oct 9, 2017.

  1. Oct 9, 2017 at 9:37 AM
    #1
    elpinchewey

    elpinchewey [OP] New Member

    Joined:
    Oct 9, 2017
    Member:
    #1946
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    01 jeep grand Cherokee Laredo
    my jeep keeps cutting off for on me at about half temp.it seems to turn off when I'm stopped but it has turn off once while I was driving. 2001 Jeep grand Cherokee Laredo any ideas on what it might be? I got the crank shaft sensor replaced. But it still does it.
     
  2. Oct 9, 2017 at 9:53 AM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    2,034
    Gender:
    Male
    Welcome! Any other symptoms or behavior you can identify?
     
    JKBob 25 likes this.
  3. Oct 9, 2017 at 10:46 AM
    #3
    elpinchewey

    elpinchewey [OP] New Member

    Joined:
    Oct 9, 2017
    Member:
    #1946
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    01 jeep grand Cherokee Laredo
    Somtimes I'll notice if I tap the gas just a little it will keep accelerating for a quick second and then stop. But that's about it
     
  4. Oct 9, 2017 at 10:48 AM
    #4
    OFFGRID

    OFFGRID Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2016
    Member:
    #317
    Messages:
    1,272
    Gender:
    Male
    First Name:
    Peter
    Houston
    Vehicle:
    1979 Jeep CJ7, 258, TH350, NP208
    Howell fuel injection, header, HEI distributor, TH350, NP208, SOA lift with YJ springs in the front & GW springs in the Rear. AMC20 with G2 1 piece chromos trussed, Dana 30 with G2 chromos and 760x ujoints and MM Stainless Hubs, Geared 4.56. Tom Woods shafts, Metal cloaks, Caged, 37" Toyo MTs.
    Are you saying that when you start up and start driving after a few minutes it stalls. Does this happen everytime? Do you have a check engine light. Pull the codes it should tell you. Codes can be read for free at most autoparts stores. Sounds like you have a bad sensor: cam, crank, or temp most likely.
     
    JKBob 25 likes this.
  5. Oct 9, 2017 at 11:08 AM
    #5
    elpinchewey

    elpinchewey [OP] New Member

    Joined:
    Oct 9, 2017
    Member:
    #1946
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    01 jeep grand Cherokee Laredo
    Yes I have a check gauges light on.
     
  6. Oct 9, 2017 at 11:10 AM
    #6
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    2,034
    Gender:
    Male
    Can you have the codes read, and post them for us?
     
    JKBob 25 likes this.
  7. Oct 9, 2017 at 11:42 AM
    #7
    elpinchewey

    elpinchewey [OP] New Member

    Joined:
    Oct 9, 2017
    Member:
    #1946
    Messages:
    4
    Gender:
    Male
    Vehicle:
    01 jeep grand Cherokee Laredo
    I'll try when I get off work
     
  8. Oct 9, 2017 at 6:23 PM
    #8
    JKBob 25

    JKBob 25 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Member:
    #1197
    Messages:
    1,490
    Gender:
    Male
    First Name:
    Bob
    Jersey Shore, NJ
    Vehicle:
    2016 JK Wrangler Sport
    2" Superlift kit. 305/65R/17. Numerous other mods. And more to come
    Welcome to the forum.
    Yeah, curious as to what the issue might be. You came to the right place.
     
To Top