1. Welcome to Jeeps.net!

    You are currently viewing as a guest! To get full-access, you need to register for a FREE account.

    As a registered member, you’ll be able to:
    • Participate in all Jeep discussion topics
    • Transfer over your build thread from a different forum to this one
    • Communicate privately with other Jeep owners from around the world
    • Post your own photos in our Members Gallery
    • Access all special features of the site

Wrong bolt?

Discussion in 'Wrangler TJ (1996-2006)' started by mickdig, Jul 28, 2016.

  1. Jul 28, 2016 at 2:54 PM
    #1
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    I recently pulled the wrong bolt on an 02 TJ manual xmission its just behing the refill plug..in my haste I thought it was the fluid servicing bolt....I know I know... anyway I can't put the bolt back in like a sleeve or something slid down in the way. When I start it it sounds like the floating whatever it is blocking the bolt is rattling around.... any ideas or am I fixing to learn a whole lot about dropping a xmission... jeep Newby in Fll as you can tell
     
  2. Jul 28, 2016 at 3:02 PM
    #2
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    3,341
    Gender:
    Male
    Welcome! Is this on the 4.0 engine?
     
  3. Jul 28, 2016 at 3:03 PM
    #3
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    Yes sir 4.0 manual
     
  4. Jul 28, 2016 at 5:48 PM
    #4
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    3,341
    Gender:
    Male
    I'm having a hard time trying to picture it. Can you take a picture, and post it?
     
  5. Jul 28, 2016 at 6:01 PM
    #5
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    I have no idea how to get a pic on here but I'm working on it20160728_160559.jpg
     
    Bob likes this.
  6. Jul 28, 2016 at 6:01 PM
    #6
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    You can see the slave cylinder right next to it
     
  7. Jul 28, 2016 at 6:15 PM
    #7
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    3,341
    Gender:
    Male
    That looks like the Fill/Check plug:

    upload_2016-7-28_18-15-23.jpg
     
  8. Jul 28, 2016 at 7:04 PM
    #8
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    It would be the bolt right behind the red part tag I don't see the bolt in your pic I can't seem to replace the bolt
     
  9. Jul 28, 2016 at 7:18 PM
    #9
    chris4x4

    chris4x4 With sufficient thrust, pigs fly just fine Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2016
    Member:
    #2
    Messages:
    3,341
    Gender:
    Male
    Is oil leaking out of it?
     
  10. Jul 28, 2016 at 7:23 PM
    #10
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    A little bit, I did start the engine with clutch in no rattle let clutch out can hear something rattle tried to line up hole with scribe while running no dice
     
  11. Jul 29, 2016 at 2:16 AM
    #11
    mickdig

    mickdig [OP] Member

    Joined:
    Jul 28, 2016
    Member:
    #33
    Messages:
    7
    Gender:
    Male
    First Name:
    mick
    Thank you gentlemen.
     
    ColoradoTJ likes this.
To Top